23 Temmuz 2020 Perşembe

V kayışı bilya sesi

Bu ses ince ve ustalar v kayışı bilyasından geldiğini söylüyorlar. Bir kaç getz de daha duydum bu sesi. Ses hissediliyor açıkcası.


Ancak kayış değişiminden sonra parçanın arızalanması ve gergisinin bozulması sebebiyle v kayışı sesi duymaya başlanır. Sadece gergi bilyası tl.


Bahsettiğiniz ses büyük ihtimalle bilya sesi. Ben daha önce yetkili serviste taktırdığım kayış rulman setini 1. Bu yazımızda aracın motorundan gelen v kayışı sesinden bahsedeceğiz. Kayış, eskiyip. V kayışı sesi nasıl olur.


Motor kayışları belli km lerde periyodik olarak değişmesi gerekir, kayış. En fazla bilya arızası şarz dinamosudur, bu artık parçanın bakım zamanı. Kaliteyi Tercih Edenlerin Adresi.


Doğuş Oto Etimesgut Volkswagen bayine kayışlar bölümünden ufak bir rulman sesi geliyor diye. Dağılmış rulman sesi de olabilir, v kayışı ni söküp çalıştırın bir ses gidiyor mu.


Rolantide çalışırken de bu ses geliyor. Alternatör klima ve gergi rulmanı devre dışı kalır. Kaputu açıp baktığımda v kayışlarının olduğu bölgeden.


Eğerki triger kayış ise o bölümden de rulman sesi gelebilir, trigerde de benim bildiğim. Araçta şuan bir ses var v kayışı, şarj dinamosu arasında gibi soğukken çok belli ısınınca da bariz kulak verdiğinde duyuluyor. Eskiden pudra dökerlerdi kesilirdi deneyen varmı ? Devirdaimde bu kayış sesi çıkaracak bir mekanizma falan yok değil mi?


Söylediği süre dolmasına rağmen hala ses gelmeye devam edince. Aracın v kayışı değişim hizmeti. Gergi Bilyası Nedir?


Ben konu başlığında motordan çıtırdı sesi dedim ama siz ister tıkırtı, ister. Motordan gelen sesler ve anlamları. Gelen ses v kayışındandır biraz gerdirisen sorun kalmaz gibi geliyo bana. Korkmaz Tekerleklerden Gelen Uğultu Sesi ⚠️ Teker Porya Bilyası 1:06.


ZÜLDÜ) KLIMA KASNAK VE V KAYIŞI GERGİ BİLYASI FİESTA 1. Arabayı klima açıkken çalıştırdığımda bir süre cayır cayır kayış sesi. Kuvvetle muhtemel rulman sesi. Clio lerde v kayışı koptuğu zaman bu tip hasarlar olabiliyormuş.


O zaman şunu dene v kayısı ile diger kayisleri sök arabayi çalıştır eger. Sesin bilya sesi olduğu kesin devire göre artıp eksiliyor çözemedim.


Zira sesi yerinde yaşayıp dinlemedikçe net bir şey bilmemiz mümkün değil. Hakan bey ses daha çok mekanik bir ses gibi bende v kayışının tahrik ettiği. Bende de gaza bastığımda artan bi sürtünme rulman bilya sesi gibi bi inleme sesi var.


Hareket edince, viteste klima açılınca, fan çalışınca bu sesi yapıyor. Geçen haftalarda sanayide bir ustaya götürdüm v kayışını ve alternatör. Turbo Sesi, Araçta Gürültü, Sarsıntı, Titreme, Motor Temizliği 22:25. Hyundai kayış sesi.


TRİGER KAYIŞI DEĞİŞİMİ VE SENTE AYARI NASIL YAPILIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.