3 Eylül 2019 Salı

Bimetal termometre kullanım alanları

Bu yazımızda bimetal (malzeme) kavramını açıklayarak, ne işe yaradığını belirteceğiz. O elemanlardan birisi de bimetal elemanlardır. Sıcaklık birimi (C or F). Bir bimetal şerit.


Seçilen belgeler. Veri sayfası TM 50.

Bimetal termometre. Kullanma talimatları. Satış için iletişim Sorular? Bu kullanma talimatı bimetal termometrenin kullanımı hakkında önemli bilgiler içermektedir.


Kalifiye olmayan personeli tehlikeli alanlardan uzak tutun. Tasarım basit ve uygun fiyatlı. Uygulama alanları : Fırın gibi çeşitli ev aletleri.


Malzemelerin sayılan özellikleri kullanılarak sıvılı, katı ve gazlı termometreler.

Cıvalı termometrelerin donma ve kaynama sıcaklıkları arasındaki fark büyük. Cam hazneli termometreler sıcaklıkla genleşerek hacmi büyüyen. Ucuz, küçük boyutlu, dayanıklı ve özellikleri.


Direnç termometrelerin kullanıldığı yerler. Ama aralarında en hızlı ölçebilen termometredir. Alkollü (renklendirilmiş) ve civalı termometrelerdir. Yüksek sıcaklıklarda civa düşük sıcaklıklarda alkol kullanılır.


Günlük kullanımda en çok sıvılı termometreler, bunların içindeyse cıvalı termometreler tercih edilir. Basınç ve sıcaklık ölçümü, günlük kullanım alanlarında ve proseslerde oldukça sık. Temas direncinin etkisini en aza indirim ve yoğun kullanım. Yüksek kaliteli termometre, özellikle proses endüstrisinin gereksinimlerine.


Her uygulama alanı için sıcaklık monitörü ve sıcaklık anahtarı. Ayrıca cıvalı termometrelerde, civanın donma noktası olan -39°C nin altındaki sıcaklıklar okunamaz. Endüstriyel ölçüm hassasiyeti gerektiren yerlerde. SABİT HACİMLİ GAZLI TERMOMETRELER VE MUTLAK.


Civalı cam termometre. Termometreler ürünleri binlerce marka ve uygun fiyatları ile n11.

Bu videoda bimetal termometrenin nasıl çalıştığı anlatılmaktadır. Cıvalı ve alkollü termometreler ile ölçülemeyen sıcaklık derecelerini ölçmek için metal (madeni) termometreler kullanılır.


WSS serisi bimetal termometre, çarpışma. Metal termometreler ile. Hüsamettin BULUT. BİMETAL TERMOMETRELER. Elektronik termometre özellikleri b iyi kullanılır. Vücut ısısını ölçme yöntemleri. YAPISAL ÖZELLİK. KULLANIM ÖZELLİKLERİ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.