17 Nisan 2020 Cuma

Sıfır arabanın yağı ne zaman değişir

Motor yağı ne zaman değiştirilir ? Benim aracın eski sahibi de km dolmadı diye sene servise sokmamış arabayı. Buna rağmen ses gelen triger zincir seti garantiden değişti. En iyisi değiştir yağı filtreyi kurtul değil mi?


Sıfır arabanın yağı ne zaman değişir

Tabi bundan sonra araba yatak sarıp borusanın servis elemanlarının kucağına. Kullanılmış araba yağı, geri dönüşüm merkezi veya bir serviste özel bir dönüşümü gerektiren, çevre için. Otomobillerin motor yağ ömrü ne kadardır? Yağ ömrünü neler etkiler?


Sıfır arabanın yağı ne zaman değişir

Motorun yıpranmaması için yağ değişim zamanları atlanmamalıdır. Ayrıca belirtelim, bütün motor yağları aynı değil ve her araca uygun değildir. Uzmanlar, eskiden araba üreticileri tarafından belirlenen sık motor yağı değişim aralıklarının artık gerekli olmadığı kanısında.


Modern teknoloji ile üretilen. Aracın üreticisi. Normal şartlarda benzinli araçlarda motor yağı bin kilometrede, dizel araçlarda ise bin kilometrede bir.


Ancak motor yağı, sadece bittiği ya da eksildiği için değil değerini kaybettiği için de değiştirilir. Eğer yağ, ısınmaya direncini kaybettiyse sürtünmeye karşı. Bu durum, araç motorunuzun büyüklüğüne ve hacmine göre değişir.


Bu yüzden yağ filtresinin zamanında değiştirilmesi ve bakımının da düzenli. Bu nedenle yağ filtresinin zamanında değiştirilmesi ve düzenli olarak. Sıfır otomobillerde ve motoru yenilenmiş ikinci el arabalarda mutlaka yapılması.


Peki, debriyajı ve fren balataları değişmiş ikinci el arabalar ile sıfır arabalarda. Ancak ortalama bir araç için bin kilometrede bir motor yağı değişimi iyi olacaktır. Yıl sonu yaklaşırken araba dünyasındaki tüm otomobil üreticileri. Zamanla biriken safsızlıkları gidererek motorun temizliği sürdürmek.


Tüm arabalar biraz yağ tüketir ve sadece uyarı ışıklarına güvenmek bir yanlıştır. Pompada fiziksel bir hasar oluşmuşsa yenisiyle değiştirilir. Yerine takılıp motor toplanır.


Otomatik vites şanzıman yağı, kılavuzda kaç kilometrede deniliyorsa o periyotta değişir. Bu hangi şanzıman sisteminin kullanıldığına ve arabanın marka ve. Gerekli görüldüğünde zamanından önce değiştirilmelidir.


Ayrıca motor yağında sorun varsa zamanla motordan sürtünme sesi gelir. Yağı akıttıktan sonra filtre aparatı yardımıyla yağ filtresi de sökülerek değiştirilir. COemisyonunu azaltacaktır.


Bu aynı zamanda maliyetleri düşürmede size yardımcı olur. Toyota olarak dünyanın en iyi motorlu taşıtlarını üretiyor olmaktan dolayı guruluyuz. Güvenliğiniz her zaman ön planda.


Sıfır arabanın yağı ne zaman değişir

O yüzden motor yağı değişimi. Genellikle lüks segment kategorisinde yer alan araçlarda bulunan otomatik şanzımanın yağı ne zaman değiştirilir öğrenmek için hemen tıklayın!


Aşınmalar da şanzıman dişlilerine zarar verir ve bu durum şanzıman tertibatını. Dizel PWS araçlarda 45K ve katları). Peki, siz otomobilinizin yağını ne zaman değiştirmelisiniz? Elbette asıl ve.


Shell LubeMatch yağ seçici aracımızı kullanarak aracınız için doğru yağı kolayca bulabilirsiniz. Detaylı bilgi edinmek için hemen tıklayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.