31 Ekim 2019 Perşembe

Portatif tuvalet koçtaş

Portatif tuvalet koçtaş

Bekliyoruz olabildiğince açıkça tüm merak ettiğiniz soru ve düşüncelerinizi bize yazınız. MENFEZ İstediğiniz renk ve ebatta üretim yapıyoruz. Efe oto menfez, Yılmaz BULAK tarafıdan 20yılında Efe Plastik adı altına kurulup, plastik menfez ve klima parçaları imalatı ile müşterilerine hizmet vermeye. Uzman kadroya sahip şirketimiz, profesyonel üretim makineleri ile kaliteli menfez, anemosta panjur, damper plenum kutusu ve diğer havalandırma.


Portatif tuvalet koçtaş

Havalandırma ve menfez çeşitlerinde En Kaliteli Üretim. Cam MenfeziDuvar Cam MenfeziFiltreli Baca KapağıDekoratif Baca Kapağı. Menfez yapımı yüklenici firma yetkilisi, "Çelik menfezler betonarme yapıların.


Portatif tuvalet koçtaş

Donatı kalıp ve benzeri işçilik gerektirmediği gibi, fabrikasyon üretim olması. N Şirinevler Mahallesi, 341adresinde. Havalandrma, Menfez, Difüzör ve Klima parçaları imalatı.

Isı pay ölçer nasıl çalışır

Termostatik vana nedir, nasıl çalışır? Peki, merkezi ısıtma. Amacının tüketilen toplam ısı enerjisini dairelere paylaştırması. PAY ÖLÇER NEDİR ? Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world.


Sistem parçadan oluşmaktadır.

Detaylı Açıklama. Apartman Yöneticisi. Yani kombi ile bireysel ısınma yapan evlerde bu cihazın takılmasına gerek. Kalorimetre ana unsurdan oluşmaktadır.


Radyatör üstünden dairenin ısıtma için kullandığı enerjinin ölçülmesine ve merkezi ısıtma giderlerinin bireysel ve tüketime başlı olarak. Pay Ölçer Nedir ? Nerelerde kullanılır?


Soba salona kurulur, diğer odaların kapısı açık bırakılarak, o odaların da ısınması sağlanırdı. Evimizi ne kadar ve ne zaman ısıtacağımıza, yani.

Isı payölçer sisteminin kombiden farkı nedir ? Bu ölçümün gerçekleştirilmesi için Üçay Mühendislik olarak merkezi kalorifer sistemlerinde ısı pay ölçer kalorimetre sistemleri kullanıyoruz. Bir tanesi telefon büyüklüğünde olan pay ölçerdir ve radyatör üzerine yerleştirilir. Diğeri ise termostatik. Doğru Tercih ○ Doğru Montaj ○ Doğru Kullanım.


Kayseri kombi tamiri

Yılda milyon mutlu müşteri. Geniş servis hizmeti ile. Kayseri kombi bakımı hizmetinde problemsiz hizmet. Kışlık kombi Bakımı. Kombi bakımlarınızı aksatmayın.

Soğuk kış gecelerinin sıcak dostu kombinizin sizi yarı yolda bırakmasını istemiyorsanız kış gelmeden. Yaz kış sıcak suyunuzu sağlayan, kışın ısınmak için temel. PETEK TEMİZLİĞİ.


Uzman servis hizmetleri ve uygun fiyatlar ile garantili tamir için. Her marka kombi bakımı ve tamiri yapılır. KAYSERİ BUDERUS KOMBİ SERVİSİ. Buderus marka kombiler.


Kayseride DEMKO Isıtma Soğutma ile problemsiz çalışıyor.

Garantisi bitmiş yada. Eğitimli personelimiz ile bölgemizde DemirDöküm kombi servis hizmetleri, DemirDöküm klima servis hizmetleri ve diğer DemirDöküm cihazları için teknik destek. Vaillant, Ferroli, Demirdöküm, Ariston ve diğer bütün markalar.


Ipad yetkili servis

Yetkili Servisler ; Ürün Destek. E-Bültenimize Abone Olun Fırsatları Kaçırmayın! Sosyal Medya - · Sosyal Medya - · Sosyal Medya. Yörükoğlu Elektrik-Elektronik. Teknik Servis Elemanı. Sınıf Öğretmeni. Bursa Ekol Koleji. Oto Koltuğu, Ana Kucağı. OTO BAHÇE YAPI. BURDUR, BURSA, ÇANAKKALE, ÇANKIRI, ÇORUM, DENİZLİ, DİYARBAKIR, DÜZCE. Liqui Moly Motor Yağları, Katkılar ve Servis Ürünleri uygun fiyat fırsatlarıyla burada.


Ipad yetkili servis

LIQUI MOLY EGEMOT OTOMOTİV İLE TÜRKİYE RALLİSİNDE! Zabıta Denetimlerini Arttırdı · Yenimahalle Aşevinden Her Gün Yemek Servisi.


Ipad yetkili servis

Yüce Auto üretim, ithalat gibi nedenlere bağlı olarak aracın model, standart ve opsiyonel aksesuarlarında, teknik özelliklerinde ve fiyatlarında önceden haber. Auto Alibey - İkinci el araba, satılık sıfır otomobil fiyatları, teknik özellikleri, araç.


Ipad yetkili servis

Dörtyol bosch servisi telefonu

Tungsten lamba ile Floresans arasında fazla bir renk. Bir cismin uzunluğu, sıcaklığı, ağırlığı veya rengi gibi çeşitli. Birimler ve birim dönüştürme neden önemli? Hava açık, ısı ºC (yanlış ifade!!!).


Ancak birimleri.

Sıcaklık birimi Kelvin (K). Işık yoğunluğu birimi. BG birim sisteminde de kullanılan temel ölçülerin ilk üçü Kütle, Uzunluk ve Zamandır. Onuncu satırda kw (Güç) birimini, km (mesafe) birimine çevirmek istediğimiz için.


FI kolonları verinin kontrollü girilme. Dönüştürme işleminin yapılacağı ölçü birimi değer. Bu cümleler dış kaynaklardan geliyor ve doğru olmayabilir.

A, B ve C cisimleri bulunmaktadır. Eğer A cismi B cismi ile ve B. LÇÜ BİRİMLERİ VE DÖNÜŞTÜRMELER (Uzunluk, Alan, Hacim).


30 Ekim 2019 Çarşamba

Bedaş tel

Abonelerimizin şirketimize bir telefonla ulaşabilmeleri, iletişim kontrolünün kaliteli olarak sağlanabilmesi, başvuruların kayıt. Dağıtım şirketinin yapacağı işlemler nelerdir? AVCILAR MÜŞTERİ HİZMETLERİ BİRİMİ. Boğaziçi Elektrik İstanbul avrupa yakası anlık ve planlı kesintiler.


BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (Avcılar, Silivri, Kumburgaz). Aramanızı operatör yanıtlayacak ve sizi görüşmek istediğiniz bölüme bağlayacaktır. PERPA ELEKTRİK İDARESİ.


TEDAŞ Arabuluculuk Komisyonları. BEDAŞ İLETİŞİM BİLGİLERİ. Abide-i Hürriyet Cad. Peki, elektrikler ne zaman gelecek? Turan Güneş Cad. Dk:Esenyurt, İstanbul. BEYOĞLU-İSTANBUL - ENERJİ ENDÜSTRİSİ. ESENYURT INNOVIA. Non ricordi più. One-Bedroom Apartment Bedas - Residenz an den Kaiserthermen II. You can use the Special Requests box when booking, or contact the property directly. Bu videomuzda bedaş iletişim telefon numarasını sizlere aktarıyoruz. Yol Tarifi Yol Tarifi.


Baymak güneş enerjisi su isitma

Güvenli Alışveriş ve uygun fiyatlarla dilediğiniz ürünü kolayca ulaşın! Tüm Hakları Saklıdır. BHT SIVI -GAZ YAKITLI KARŞI BASINÇLI İKİ GEÇİŞLİ SICAK SU KAZANI. Firmamız haber vermeksizin fiyat değiştirme hakkına sahiptir.


Birim fiyat kitaplarında yer alan 152.

Tam yanmada %. Baymak bir ilke daha imza atarak üflemeli brülörlü, sıvı yakıtlı hermetik kat kaloriferini imal etti. Kat kaloriferi kullanılan konutlarda baca büyük problem.


Yer tipi entegre brülürlü olmayan gaz veya sıvı yakıtlı yoğusmalı kazanlar. KM - KATI YAKITLI ÜÇ GEÇİŞLİ OTOMATİK YÜKLEMELİ KAT KALORİFERİ. MİMSAN KONFORMATİK Serisi katı yakıtlı otomatik yüklemeli kat kaloriferleri, yarım.


Beko servis manavgat

MANAVGAT (BAHÇELİEVLER). Bilgileri için hemen Tıklayın. Arçelik - Beko - Altus - Grundig. Kabel- und Satellitenunternehmen. Sadece Gold Üyeler Harita Ekleyebilir. Arıza Kaydı İçin. Demokrasi Bulvarı No. Bahçelievler Mah. Ancak, ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle. Given the COVID-pandemic, call ahead to verify hours, and remember to practice social distancing. Foursquare logo. AŞAĞI HİSAR MAH. Beko servisi, antalya Beko yetkili servisi, Beko beyaz eşya.


Adresi bilgileri, telefon numarası, çalışma saatleri. BFS DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI İNŞ. Değişim için evinize bir başlangıç yapın. Toplam Brüt Hacim:580L Ürün Rengi:Leke Tutmayan İnoks.


Beko servis manavgat

Dünyanın en kaliteli servis hizmetini sunuyoruz. BEKO BEYAZ EŞYALARLA KEŞFEDİN. Yeni nesil DC motor İnverter Klimalar bekoyetkilisatici.


Samsung yetkili servis buca

Tüm hafta boyunca günün. Detayları görüntüle. Klimanızda meydana gelebilecek. DAHA FAZLASI İÇİN İNCELEMEYE DEVAM EDİN. Cihazlarınızı servisimize Yurtiçi Kargo ile gönderebilirsiniz. Buca Cep Telefonu Tamiri. Haftanın İçerikleri. Bu web sitesi satılıktır. Her biri alanında deneyimli, uzman teknik servis ekibimiz ile GARANTİSİ BİTMİŞ yada GARANTİ DIŞI KALMIŞ samsung marka.


Samsung yetkili servis buca

Cep Telefonları, İzmir ilinde bulunan SAMSUNG servislerinin, Satıcı ve İletişim bilgilerine tek bir noktadan. Buzdolabı ve Derin Dondurucu Tamiri. Yazıcı Tamiri, alsancak Yazıcı Tamiri, konak Yazıcı Tamiri, buca Yazıcı.


ARTI TEKNİK GAZİEMİR VESTEL YETKİLİ SERVİSİ. SEYFİ DEMİRSOY CAD. Haritada Göster. Eski tip samsung smini takip dinlemeleri sim kart üzerinden operatör veya kaydedici başka.


Bilgisayar, Cep Telefonu, Televizyon, Küçük Ev Aleti, Beyaz Eşya, Mobilya, Halı ve Binlerce Çeşit Ürün. BUCA SAMSUNG TELEFON SERVİS. Hiç Peşinatsız Kredi Kartsız. Servisi Ankara - Duration: 1:40.


Samsung yetkili servis buca

29 Ekim 2019 Salı

Enda ech7700 kullanım kılavuzu

Haneli grup sayma. Kullanma Kılavuzu. RS4Modbus haberlesme ara birimi (Istege bagli). En standartlarına göre CE markalı. Kampanyalar ve taksit. RÜN KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ. Turan Mühendislik San. En uygun ENDA ürün gruplarımız. Thank you for choosing ENDA ECH series devices. ENDA Modbus studio aracılığı ile bilgisayar üzerinden adet, metraj, devir ve. Satış Fiyatı:59TL. Sayıcı ve Takometre. Citroen berlingo. Oranı : %İndirim. Sepetteki Son Fiyat.


Enda tüm sürücüler kullanım kılavuzu ve parametreleri. Klavuzdaki yönergelere göre kendi sisteminize göre programlıyorsunuz. Konbuyu başlatan.


Gracias por escoger los dispositivos de la serie ECH de ENDA. PT-1Girişli, Ekonomik. KULLANMA KILAVUZU. Tuş takımı ve göstergelerin tanımı.


DİJİTAL SAYICI -. Bu kullanma kılavuzundan temin etmek için SİSEL Mühendislik. Kartal Otomasyon.

Demirdöküm sahibi murat

Ar -Ge ekibi ile 1patent sahibi bir şirket olmayı hedefliyoruz. Dört sene ihracat bölümünde çalıştım. Sobaların tahtını elinden alan kalorifer sistemleri artık kombilerle daha tasarruflu hale gelmiştir. ECA kombi buderus kombi wiesman.


Demirdöküm servisi Saat teknik destek. Değerlendirme sahibi bu ürünü Hepsiburada satıcısından aldı. Bu İşletmenin Sahibi Misiniz ? Pay Bedeli (TL). Koç Holding - Vaillant Group).


Türk DemirDöküm Fabrikaları A. Firma sahibine söyledim. Zira insan şaşırıyor, yıllardır bildiğimiz bu markalar ne ara yabancı şirketlere satıldılar? TLfiyat varDetaylar. Faz yönleri hakkında bilgi sahibi.


Refrigerators prices and Appliances varieties are on sahibinden. DemirDöküm MaxiAir Isı Pompası Yuvanızda Uzun Yıllar Keyifle Isıtın DemirDöküm AInverter Klima Her Mevsim Yüksek Enerji Verimliliği DemirDöküm Nitron. Sektörler: Kozmetik, Kozmetikçiler. Yer: İstanbul, Kadıköy.


Klima tavsiyesi

Lütfen genel bilgi alma konularında özel mesaj atmayın. Paylaştığın senindir,sakladığın. Satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Bunları almak yerine 5-yıl kullan at klima alıp daha sonra yenileseniz daha mantikli olur.


Eski klimalar belirli süre sonra masraf da açmaya. Merhaba Arkadaşlar, Evimde eski model bir klima var, yazın çok elektrik faturası geldiği ve artık çok eskidiği için bende sizden klima tavsiyesi.

Herkese tekrardan selamlar. Peki, en iyi klima hangisi? Bu büyüklükte ki bir salon için binlik klima tavsiyesinde bulundular. Bizim aklimizda Mitsubishi var. Bugün şöyle bir model buldum. Bu klima nasıl, alınır mı?


Kaliteli klima önerilerinizi bekliyorum. Uygun fiyatlı inverter klimalar arasında bulunan ECA Spylos, düşük enerji tüketiyor.

Daikin Tegora FTXB35B klima da. Bunu kısaca BTU (British Thermal Unit) olarak tanımlayabiliriz. Bir klimada en önemli. Klima almayı düşünüyoruz.


Baymak kombi yorumları

Pompa olmadan neredeyse anında bir tekerlek nasıl şişirilir. Ve öyle görünüyor ki, her şey çoktan icat edildi. Doğada bir yerde, en yakın yoldan veya konuttan birkaç kilometre uzakta, planlanmamış bir tekerlek tamiri sırasında bu nüansı öğrenmek.


Baymak kombi yorumları

Kite dahil değilse, basit bir bisiklet pompası iş görür. Henüz Yorum Yazılmamış. Yol bisikletçileri için bisiklette pompanın ufak olması taşıma kolaylığı sağlar.


Hem ufak hemde çok güçlü bir pompa arıyorsanız, buldunuz. Türkiye bisiklet. Bugün bir bisiklet için nasıl bir pompa seçileceğinden bahsedeceğiz - bu en önemli.


Sonuçta, bu cihaz bir bisikletçi zorunlu setine dahil edilmiştir ve hareket kabiliyetini. Ancak dizel ünitelerinin tamir ve bakım maliyeti daha fazladır. Joom mağazasında bisiklet pompası roket için en iyi fiyatlar.


28 Ekim 2019 Pazartesi

Baymak klİma fİyat lİstesİ 2020

Gelen ustalardan bir kısmı kalorifer peteklerini de değiştirelim daha verimli olur derken bir başka usta grubu içini temizleriz değiştirmeye gerek yok diyor. Zamanla kalorifer peteklerinin içersindeki suda kurumlar birikir ve kireçlenir bu yüzden petekler ısıtma görevini gerçekleştiremez. Ekotek Kazan olarak projelerimizde 60cm yüksekliğinde tipi petekleri kullanmaktayız.


Metre Kare Hesaplama. Otomotiv Yedek Parça Tedarikçiniz, binden fazla yedek parça. Bir kazanda ısıtılarak pompalanan sıcak sudan aldığı ısıyı ortama iletir.


Eğer ben uğraşmak istemem evimi de yeniliyorum bana böyle hazır, havalı kalorifer petekleri lazım derseniz onları da yazımızda bulabilirsiniz. Etiketi - yeni model kalorifer petekleri.


Göre sırala: Varsayılan Sıralama, En çok incelenene göre. Birden fazla etkene dayanan kalorifer peteği. Henüz kaloriferleri yakmaya başlamadıysanız size çok güzel bir dekorasyon önerim olacak.


Elektrik kesintisi ne kadar sürer

CENAZE HİZMETLERİ. Bizi Takip Edin. BEDAŞ elektrik kesintisi sorgulama sayfasını haberimizden görebilirsiniz. Alo Trafik, 154. Polis İmdat, 155. Elektrik Arıza, 186.

Posta Kodu Danışma. Milletlerarası Kayıt. ADRES BİLGİLERİ. CEMAL PAŞA MAHALLESİ CEVAT YURDAKUL CADDESİ NO:SEYHAN ADANA. SELF SERVİS FATURA. Doğalgaz Arıza, 187. Data Arıza, 124. Uyandırma, 135.


Arıza bildirimleriniz için gün saat bire bir elektrik arıza bildirimlerini karşılayan whatsApp Destek Hattımıza ulaşabilirsiniz.

Telefon Arıza, 121. Yangın İhbar, 110. Tüketicilerimiz, numara tuşlayarak, otomatik sesli yanıt. Jandarma İmdat, 156. Belirtirseniz size mesajla başv. Sıhhi İmdat, 112. Size nasıl dönüş yapılsın istersiniz? ULAŞIM BİLGİLERİ. Adres: Kızılırmak. Su Arıza, : 185. Kablo TV Arıza, : 126. Cenaze Hizmetleri, : 188. Müşteri Temsilcisi: 186. Bildirim Tipi Seçiniz, Kaçak İhbar, Arıza Bildirimi, Endeks. Mustafa Kalemli Devlet. AKTİF ELEKTRİK KESİNTİLERİ.


Koçtaş musluk

Koçtaş musluk

Lavabo bataryalarına bakıldığında ise standart batarya musluk modellerinin haricinde özellikle fotoselli batarya ve termostatik batarya modelleri ön plana çıkıyor. Yapmanız gereken tek şey mutfak musluğu ise bataryanızı seçerken mutfağınızın genel tasarımını göz önünde bulundurmak. Musluklar ve Yedek Parçalar. Single Mutfak Eviye Bataryası.


Koçtaş musluk

Bu anlamda kullanılan malzeme, musluk başlıkları ve çeşitli estetik detaylar ürünün değerini belirleyici özelliktedir. Genel olarak krom kaplama olarak görmeye. Su tasarruf kitleri ve perlatörler ile sudan tasarruf edin! ASG-1S - TEZGAHA MONTELİ.


Satış Sonrası Destek. Aynı Gün Ücretsiz Kargo. Kapıda Ödeme İmkanı. Kredi Kartına Taksit Seçeneği. Taharet musluğu nasıl takılır, takılırken nelere dikkat edilmeli vid. Evinizi güzelleştirecek tüm çözümler ve. Mutfak musluğu seçimi yaparken tabii ki dikkat etmeniz başka hususlar da bulunur. Teknik Özellikler. Duvar mı boyanacak? Mobilya mı kurulacak? HIRDAVATNALBURİYE ELEKTRONİK ALETLER YAPI MALZEMELERİ DEKORASYON BANYO.


Koçtaş musluk

Demirdöküm petek metre fiyatları 2019

Radyatör için fiyatlar listeleniyor. Demirdöküm radyatör petek sayısı da. DEMİRDÖKÜM PLUS 600x4PANEL RADYATÖR TİP 22. Neden İmsan Yapı?


Bizim için kurumsal veya bireysel, her müşterinin memnuniyeti önceliklidir. Kusursuz ve uygun fiyatlı hizmet anlayışımızla sizlere hizmet. Petekleri pencere altına konulması tavsiye edilir.


Ayrıca soğuk havanın içeri girmesini biraz da olsa azaltacaktır. Taban tahtası var evde. Boruların alttan döşenmesini istiyorum yaklaşık metre Petek döşenecek.


Hangi tesisat(lar) döşenecek? COPA INNOVA RADYATÖRLER. BAYMAK STAR PANEL RADYATÖR FİYAT BİLGİSİ. Baymak bayisi ile iletişime. She was simply and unbroken. Hasan bey, aldığım ve almaya devam. Döküm petek, TL, Döküm petek. Bizlere fahiş fiyatla doğalgaz satan firmaların bizleri enayi gibi. Dolayısıyla petekleri kapatmak bana çok anlamlı gelmedi. Dakikada saatte saatte ve günde nekadarlik yanı kaç metre kup. Her bir ilave 90° dirsek uygulamasında metre, her bir 45°.


İpaq pocket pc

Product Description. Free shipping on many items. Bluetooth devices. Plus, wireless ready. Word processing, MPand WMV playback, and internet access over wi-fi all in one handheld device, wooow. Kijk dan op Kieskeurig. Computers en Software. Kopen en verkopen. Livraison gratuite. Diagonal Size (metric) 9. Today Screen Button. Contacts Button. Het aanwezige ROM word geupdate naar versie 1. Klein en elegant, met de best denkbare combinatie van. De vele functies. Besturingssysteem.


İpaq pocket pc

Getting Started. In deze handleiding Aan de slag leest u hoe. Its Wi-Fi capability lets you access the Internet from your home. Premium Edition - 3. Nettogewicht : 16g. Standaardkorting van -5% voor. Voice Record Button (side). Messaging Button. PS: simply is not. Other options available during checkout. Overview Features Software. AC Adapter, battery, and charger adapter. Windows Mobile 5. Wireless, in pull-down menu.


25 Ekim 2019 Cuma

Kapalı balkona şömine

Havuz kenarları, spa mekanları ve istenilen kapalı ve açık alanlarda kullanılabilecek orijinal tasarım çeşitliliğiyle dikkat çeken bacasız şömineler temiz emisyon. Kendin yap şömine. Beton bir saksı ya da çanağın içini taşlar ve kumla doldurarak kendi açık hava şöminenizi de yaratabilirsiniz. Dilediğiniz yere dilediğiniz.


Barbekü şöminesi. Son zamanlarda, barbekü şömineler ülke evleri ve banliyö alanları sahipleri arasında. Bahçenize, balkona, terasa bu şekilde bir barbekü inşa ettirmek istermisiniz.


Açık alanların vaz. Arka Bahçe Şöminesi, Bahçe Verandası, Arka Bahçe Tiyatrosu, Ev Bahçesi Tasarımı, Dış. Herkesin balkonu kapalı olacak diye bir kural yok.


Ustasından Odunlu Şömine İşçiliği Nasıl Yapılıyor? Bahçenize Şömine Nasıl YapılırVideo serilerinin devamı için lütfen Beğen ve Yorumla ! Abone Olmayı unutmayın ! Kültürünün Canlılığını Koruyan ve Bunu Size Kaliteli Bir Şekilde Sunan Profesyonel Bir Ekip.


Kombi su tesisatı nasıl yapilir

Ev veya işyerinizde tesisatın yenilenmesi veya değiştirilmesi uzman tesisatçı işidir. Eski tesisatın tüm bağlantı noktalarının bulunması, temiz su, pis su borularının. Ev aydınlatması, dükkan vitrin dizaynı ve led spot dekorasyon gibi hizmetler.


Bu iki alt sistem için farklı çeşit borular. Su tesisatı bakım onarım ve yenileme çalışmalarımız içerisinde şu hizmetler yer.

NTC SENSÖR NEDİR ? Kombilerde devamlı olarak arızalanabilecek parçaların arasında bulunan ntc ısı sensörleridir. En iyi ya da size en uygun şofbeni bulmanızı ve en uygun fiyatlarla satın almanızı kolaylaştırır. Su tesisatı, özellikle de bir evin en önemli kısmıdır ve su sızıntılarına maruz.


Bmw bayileri İstanbul

Ankara, İçel, İstanbul, Gaziantep, Muğla, Tekirdağ illerinde konumlanan Yetkili Satıcı ve Servislerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz. Borusan Oto İstinye İstinye Mah. Bayi, BORUSAN OTO ATAŞEHİR.


Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi deneyimi yaşatmak için Tanımlama Bilgileri (Çerezler). Acil servis ve yol yardımı. Detayları görüntüle butonuna.

Kia bayileri içinde haklı ve seçkin bir üne sahibiz. Otomol Merter, Kullanılmış 2. Satılık yüzlerce ikinci el araç ilanı burada. El arabalarını Tasit.


Bu nedenle gerekli bayi genişleme projesi. Aracımın far modülü bozulmuştu. DS Garantisi Var. Satis Sonrasi Hizmetler - See photos from visitors to Mercedes Benz Turk.

Bmw sat bayileri istanbul. Hediye paketim güvenilir mi fitness kayinpedere hediye. Sigorta markaları ve Kayseri Yetkili Servis ağıyla kayseri ve. Yüzlerce model ve marka araç.


Eca klima hangi ülkenin

Germany GmbH, Almanya içinde ve komşu ülkelerinde, E. SEREL markaları adı altında, sektörün global rakipleri arasında yer. Ev tipi ürün gamında duvar tipi split ve yer-tavan tipi split klimalar bulunuyor. Teknolojik anlamda hangi markayı alsanız, zaten aşağı yukarı birbirine yakın teknoloji ve.


Elginkan Topluluğu, nasıl doğdu, bugün hangi boyuta ulaştı? Kombi tercih edilmemelidir. Hatta yasaklanmalıdır. Bu kadar enerji kaybı olan ve ekonomik olmayan sistemi doğalgaz üreticisi ülkeler bile teşvik.


Resmî sitesi, elginkanvakfi. Elper Yatırım A. Sanayi ve Ticaret Şirketleri. ECA COFEO PREMİXS YOĞUŞMALI kW al. En önemli ve bilinen markası E. Yücel Unan kimdir?


AKILLI TERMOSTAT E. Akıllı Termostat, kombinize bağlanarak evinizin sıcaklığını cep telefonunuzdan yönetmenizi ve akıllı özellikleriyle doğalgaz. Hangi faktörlerin öncelikli olacağı kişiye ve kullanım alanına göre değişecektir. ECA kuruluşu hakkında genel bir bilgi vermek gerekirse, E. IMMERFIN e ait olan Alpha markası, Avrupa ülkesi de.


Beko klima kumandaları

Beko klima kumandaları

Tıkla, en ucuz beko klima. Sıfırlama tuşu: Klima ayarlarını fabrika ayarlarına getirir. Uyumlu Modeller. Arçelik-Beko, LG. Merterelektronik. Henüz Yorum Yazılmamış. Kumanda Siparişleri Hakkında. Uygun kumanda bulamıyor musunuz? Bu durumda ön paneldeki. Tayfun kumandalarımız 1. Tüm beyaz eşya ve küçük ev aletleri yedek parça ve aksesuarlarını, en uygun fiyat ve en iyi kalite ile satıyoruz. TL fiyatla stoklarda! Hızlı Kargo ve Güvenli alışveriş için tıklayın!


Beko klima kumandaları

Klima iç ünitesi ile uzaktan kumanda arasındaki mesafenin çok uzak olmamasına ve yakın mesafe olacak şekilde komut vermeye dikkat edin. BEKO klima kumandası orjinal. Uzaktan kumanda askısının klima yan.


Kullanma Kılavuzu. Bu ilanı arkadaşlarınla paylaş, "LG Beko klima kumandası &quot. Yakınlarda ecekirtasiye. Bizi Takip Edin: Diğer Ürünlerimiz.


24 Ekim 2019 Perşembe

Bebek odasında vantilatör

Araştırma sonucunda, odasında vantilatör bulunan bebeklerdeki beşik ölümleri riskinin vantilatörsüz odada uyuyan bebeklere nazaran yüzde 72. Eğer ortam sıcaklığı fazla ise klima, vantilatör gibi serinletici araçlar kullanılabilir. Ayrıca sıcak havalarda bebekler ve küçük çocuklar sıcak oda. Yumuşak bir esinti bebeğinize serin ve havadar bir ortam sağlayacaktır.


Vantilatörün sürekli mırıltısı, beyaz ses makinesi görevi görür. Tavan vantilatörünün bebekler üzerindeki etkileri. Henüz Yorum Yazılmamış. Ayrıca klimalı odada bebek uyuyorsa, bebeğin üzerini ince bir battaniyeyle örtmekte fayda vardır.


Bebeğin bulunduğu ortamda klima çok fazla. Eğer bebek klimalı odada uyuyorsa, bebeğin üzerini. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al. Kargo Taksit Seçenekleri.


Bebekli ailere tavsiye ederim. Yatak odası gibi konforun öne çıktığı ya da bebek odası gibi sessizliğin önemli. Aradığınız uygun fiyatlı vantilatörler burada sizleri bekliyor.


Bebek odasında vantilatör

Renault clio klima taktırma

Renault clio klima taktırma

Satsam mı yoksa clima taktırıp sene daha devam mı etsem karar. Makyajlı Megane Sedan İle Tanışın. Komple klima kit montajı. Aracınızda klima olmaması artık sorun değil.


Renault clio klima taktırma

Her araca göre klima kitlerimiz mevcuttur. Renault broadway aracıma klima taktırmak istiyorum. Diğer modellerimizi keşfedin.


Renault clio klima taktırma

Kullanım tavsiyeleri Bazı durumlarda, ( klima durmuş, dahili hava sirkülasyonu devrede, havalandırma hızı sıfır veya zayıf vb.) aracın camlarında ve ön camında. Klima taktırmadan önce ısı yalıtımı ve renkli cama geçiş yapmanız klima. Klimasız olarak üretilmiş bir araca sonradan klima. Bu iş ne kadara yapılır sonradan klima taktırmak kötü mü olur.


Joy yorumları, teknik özellikleri, yakıt tüketimi. Bende 20var prins vsi taktırdım uyumu mükemmel farkedilmio lpgde olduğu 30. Lpg sızdırmazlık raporu kalktımı 20Lpg taktırdıktan sonra yapılacak işlemler lpgyi ruhsata işletme 20. MODEL KİLİMA KURUTUCU FİLİTRESİ.


Viessmann vitodens 50 genleşme tankı

Kombi, kalorifer bakımları, radyatör ya da kalorifer peteklerinin bakımı şimdiden yapılacaklar listesine alınmalı. Evinizi dekorastif hale getirmek istiyorsanız sizi. Bu sorunlardan birisi de kalorifer peteklerinin ısınmaması.


Kaloriferlerin üzerine asacağınız ve içine su doldurulan. Bu, birden farklı. Bunun ilk akla gelen nedenlerinden biri kalorifer peteklerinin hava almasıdır.

Sakarya kalorifer petekleri. Soğuk bir kış gününde kalorifer petekleri sizi yarı yolda bıraksın istemezsiniz değil mi? Peteklerin düzgün çalışmaması demek, evde kat kat.


Isı yönlendiriciler ile. Eğer ben uğraşmak istemem evimi de yeniliyorum bana böyle hazır, havalı kalorifer petekleri lazım derseniz onları da yazımızda bulabilirsiniz. Etiketi - yeni model kalorifer petekleri.


Perpa termostat

Termostat Nedir? Sipariş Miktarı. MONOFAZE- TERMOSTAT. KAPİLER BOYU: 840mm. BULB ÇAPI VE BOYU: 6x94mm. MİL ÇAPI VE BOYU: 6x6mm –. Perpa Ticaret Merkezi A Blok Kat. Bu Site OpcO System. Create New Account. Kodu: A03WFNDT2. Isı regülatörü için termostat (kontak kırıcı, normalde kapalı). Okmeydanı - Şişli.


Sıcaklık sınırı aşıldığında filtre fanlarını ve ısı eşanjörleri veya anahtarlama sinyali cihazlarını düzenlemek için termostat (kontak kurucu, normalde açık). Sıcaklık kontrol panoları fanlı soğutma odalarının kontrolü için.


Eranova Endüstri ve Elektrik. Bimetal termostat anahtarlar. Kaizen hamam ve spor. PERPA EĞİTİM VE KONFERANS. Trafo ve trafo üstünde termostat, bucholtz rölesi, Alçak. Plastim Elektrik. All Rights Reserved. Kontrol Sistemleri. Halil Rıfat Paşa Mah. Eşanjör (ısı değiştirici), gazın akış yönünde uzanan çok sayıda boru tüplerinden oluşur. Isı eşanjörleri, termoelektronik ekipmanların soğutma ve termostat. OKMEYDANI-İSTANBUL. Esen Elektrik Telefon.


23 Ekim 2019 Çarşamba

Beko 7655 d klima kullanma kılavuzu

Klimanizin soğuttuğu havanin odaya veriliş hizini ayarlamak için uzaktan kumanda üzerindeki "Fan hizi ayar" tuşuna basiniz. Uzaktan Kumanda Koruma kapaği açik durumda Koruma kapaği kapali durumda Sinyal dağiti ci Uzaktan kumanda gösterge ekrani Hava.


Kullanma Kılavuzu. Bunun için, bu kılavuzun tamamını, ürününüzü kullanmadan önce dikkatle okumanızı ve.


PDF formatındaki kullanma kılavuzunu inceleyin ve indirin, sıkça sorulan soruların cevaplarını bulun ve kullanıcı. Klima Garanti Belgesi BEKO Klima nın, kullanma kılavuzunda gösterildiği şekilde. Detaylı kullanım talimatları kullanım kılavuzunun içindedir.


Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. Najbolji prodavci i akcije za. Sıfırlama tuşu: Klima ayarlarını fabrika. Inverter Multi Split Klima.


Lg beko 7700 d klima

Duvar Tipi Mono Split Klima. Kullanma Kılavuzu. Tıkla, en ucuz lg beko klima. ProductDetailssirvan. Bu uygulama resmi LG uygulaması değil. LG kullanıcılarına genel olarak daha iyi bir deneyim yaşatmak için. Eğer bu doküman aradığınız kılavuzla eşleşiyorsa, hemen indirebilirsiniz. TLfiyat varDetaylar. D -boru sensörü sabit durumda (açık kısa devre sorunu). Etiketler: arçelik klima kart beko klima kartı altus klima kart arızası lg klima kart.


Klima Isıtma Yapmıyor arızası, klima neden ısıtmaz, klima odayı ısıtmıyor, klima. Beko Appliance Manuals. If you ally need such a referred beko klima manual book that will have the funds for you worth, acquire the.


Find the manual that you need. Bu ürüne ait kullanım kılavuzunu doğrudan ve hiçbir ücret ödemeden inceleyin. Klima Temizliği Nasıl Yapılır (Detaylı Anlatım). Inverter klimalar kulland klar R410A gaz sayesinde çevreye duyarl d r. Online alışverişinizde en ucuz.


Iphone hücresel güncelleme başarısız

Bu nedenle kullanıcılar arama yapamadı, mesaj atamadı ve internete. Kullanıcıların " iOS güncellemesi başarısız oldu" iletisini bu şekilde görüyorlar.


Iphone hücresel güncelleme başarısız

Telefonum açtığımda PIN kodu istemedi. Wi-Fi aramasını devre dışı bırakın. Bu adımdan sonra da Ses ve Veri. Taşıyıcı servis ayrıntıları ve güncelleştirme kontrol.


Yeni yayınlanan iOS 12. Son olarak grup FaceTime görüşmeleri ile ilgili bir hatayı çözmek için yayınlanan iOS 12. Wi- Fi ve hücresel veri sorunlarını. Ve bu, kullanıcıların “ iOS güncellemesi başarısız ” mesajını nasıl gördükleridir.


Iphone hücresel güncelleme başarısız

Güncelleme hatalarını doğrulayamıyor için bölümüne geç —. Bu durumun bir IOS hatası olarak ortaya çıkması ve kısa süre içerisinde gelecek olan güncellemeler ile birlikte kaldırılması beklenirken. Trump ve Biden kaç delege aldı?


Iphone hücresel güncelleme başarısız

Telif hakkı cezası

Fotoğraflı büyük konaklama birimleri kataloğu. Konaklama için en uygun fiyatlar. Yacht for charter, yachts for sale. But in the case of aquamarine, color is especially important.


Telif hakkı cezası

Kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Aqua Park giriş fiyatları özel ve kampanyalı günlerde değişmektedir ve sitemiz üzerinde güncellenmektedir.


Aquamarine Uncut Chips Beads, Inches Long Stra. Gerçek çiftlerden yorumları oku! Genel Özellikler. Aqua Marine, İstanbul: yorum, makale ve resme bakın.


Tesiste sauna ve hidromasajlı küvet bulunmaktadır. Nerede, Nasıl gidilir? Online rezervasyon. Detaylı bilgi, oda durumu, fiyatlar ve müşteri yorumları. Anında rezervasyon onayı! Yerinizi hemen. Otel fiyatları ve detaylı bilgi. A 50-ct aquamarine will be worth the same price per carat as a single carat gem of equal quality. The gem price is dependent on clarity, depth of color, and to a. Fiyat eşitlemesi yapıyoruz!


22 Ekim 2019 Salı

Baymak eco 24 fi yorumları

Servis talep ettim. Bu ürün için ilk yorumu sen yaz. Ses konusunda da şikayet yok. Bilgi amaçlı yazayım dedim. Alıntıları Göster. Yeni, Eski, Faydalı, Olumlu. Mağaza üzerinden alışverişler ilgili. Satıcı: Dijitall. Eco Fi Hermetik kombi Yeni ürünü hakkında bilgi almak ve hemen satın almak için tıklayın. Site Fiyatı : 850. Hemen en ucuz fiyatı gör. Yorumları oku (0). Montaj ve Kullanım. Teknik Özellikler.


Yücesu İnşaat Doğalgaz Tesisat Mühendislik Taahhüt San. Stok Durumu: Stokta var. Kampanyalı ve indirimli. Toplam Değerlendirme. ECO Fİ hermetik kombi. BAYMAK LUNA AVANT LN 20. Mesajınız Başarılı Bir Şekilde Yollanmıştır. Vergiler Hariç: 00TL. UygunParça doğru. Henüz yorum yapılmadı. AArızası: Ateşleme başarısızlığı anlamına gelir. Muhtemel Çözüm. AHatası Nedir?


Sizlerde yine konu altında açık bırakılan yorum yap bölümünü kullanarak bu sayfaya sorunlarınızı veya görüşlerinizi yazabilirsiniz. EArıza kodu veren cihazlar baymak duo tec, baymak lunaecoluna.


Baymak eco 24 fi kullanım kılavuzu

Merhaba, İyi Çalışmalar. Cihazın bakımı, montajı ve tamiri yetkili kişiler tarafından yapılmalıdır. Orhanl› Beldesi, Orta Mahalle, Akdeniz Sokak No: 8. Arıza devam ederse yetkili.


KULLANIM SUYU SICAKLIKLARININ AYARLANMASI. Scroll for details. BAYMAK YETK‹L‹ SERV‹S BÖLGE DA⁄ILIMI 2. ELEKTR‹K DEVRE fiEMASI. Sıcak kullanım suyu devresi min. LUNA AVANTFi. ORHANLI BELDES‹. MAK‹NA SANAY‹ VE T‹CARET A. Fiyat : Fiyat Sorunuz. Montaj ve Kullanma Kılavuzu. Ideal Termo Teknik Logic Combi - Kullanım Kılavuzu. Normal çalışma sırasında göstergedeki yakma işareti ( F ) brülör. Fi - Eagle Mountain Baxi Luna Fi User Manual - nsaidalliance.


X Hizmet kalitesi için çerezleri kullanabiliriz. Max Isıtma Gücü: 21. Fazlası için veri politikamıza göz atın. Kullanma kılavuzu ürünü hızlı ve güvenli bir şekilde kullanmanıza.


Endüstriyel su isıtma sistemleri

HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ. YAĞMUR OLUK SİSTEMLERİ. Her türlü cepheye uyumlu bir tasarımı vardır. Dekoratif bir görünme sahiptir. Ek olmadan tek parça halinde imal edilir ve uygulanır.

Buda su sızıntıları yaşanmaz. Barok Tuğla Taş fiyatları için diğer sayfamıza baka bilirsiniz sayfamızı etiketledik lüften buradan ulaşın. Harman Tuğla Kaplama.


Sonraki Resim Önceki Resim. Bu acıdan bakıldığında dekoratif bir oluk sistemi olduğu su getirmez bir. Evinizi yağmur ve kar suyuna karşı korumak istiyorsanız siz de eksiz oluk sistemlerini tercih etmelisiniz.


Olukları ve Ek Parçalar.

Fırat - DEKORATIF INIS 1DIRSEK - 40. TS EN 6standartına. Larende Demirciler San. Ankara oluk sistemleri Binaların ve evlerin yağmur suyuna karşı önlemi olan oluk. Filtreleme Sıralama. EKSİZ OLUK ( MONO BLOK ) SİSTEMLERİ FİYATLARI TL İLE TL ARASINDA DEĞİŞMEKTEDİR. Eskişehir ve çevre illerinde eksiz oluk, kenet çatı sistemleri, yağmur iniş sistemleri, sac işleri. Yagmurolukları ve Ek Parcalar. Fiyatı alıcıdan netleştirin. Eksiz oluk fiyatları nasıl belirlenir?


Beko klima kumandası sıcak soğuk ayarı

Havale Fiyatı, : TL, %, İndirim. Ko Özellikler, Liste Fiyat (€). Satın Al Detaylar. GÖKÇELER can also change any technical information without any announcement.


Termostatik üç yollu vana gövdeleri iki borulu ısıtma sistemlerinde kullanılır. Tek borulu sistemler için dönüştürme amaçlı.

Sektörlü üç yollu vana ve noktalı aktuatör ile. Yukarıda bahsedilen haznede akış yavaşlar ve buna uygun türbülansa yol. Verimlilik Etiketi) ürünler listesine. Paslanmaz çelik, üç yollu vana, boyler sensörü dahil.


RALTHERMA TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ - TL. WAFER TİP PNÖMATİK AKTÜATÖRLÜ KELEBEK VANA. LUG TİP PNÖMATİK. Vana Gövdesi Dökme Demir (EN-GJL-250) Vana İçi Çelik-Bronz(CrNi) Sızdırmazlık KVS Değerinin %0.


Polietilen seyyar tuvalet fiyatları

Polietilen seyyar tuvalet fiyatları

Garantili ve uzun ömürlü seyyar tuvalet. TEKLİ 2Lİ 3LÜ 4LÜ 5Lİ SEYYAR TUVALET WC KABİN WC DUŞ KABİNİ. Sıfır ve İkinci El Sanayi.


Tam anlamıyla seyyar tuvalet kabinimiz mavi renkli polietilen özel ürün tarzında olup temiz su ve atık su. Burada Üretici firma olarak bu kaliteyi ve uygun ekonomik fiyatı başka yerlerde aramanıza gerek yok ! Mobil duş ve seyyar tuvalet fiyatları hakkında detaylı bilgi için İstanbul, Antalya ve Çorlu şubelerimizi ziyaret.


Tamamen yerli mobil tuvalet üretimi gerçekleştiren Karmo fiyat ve özellik. Alibaba turkish Promosyon için alışveriş, portatif tuvalet fiyat.


Polietilen seyyar tuvalet fiyatları

Karmod wc kabini ve duş kabini portatif tuvalet taşınabilir duş gibi tüm ihtiyaçlar için kullanılmaktadır. Kabin kalınlığı, üretim ve aksesuar kalitesi sıradan markalarla kıyaslandığında hemen farkedilir.


21 Ekim 2019 Pazartesi

Kc 300b

Templog Elektronik. KCB 3Toprak nem ve ph ölçer cihazın, ekranındaki birimlerin karşılıklarını yukarıdaki resimde görebilirsiniz. Mutlaka en ucuz kc 300b toprak ph nem sicaklik ve işik ölçüm cihazı fiyatına kullanan yorum tavsiye ve özelliklerine bakın. KC 300B toprak ph ölçer.


En iyi kc 300b toprak ph nem sicaklik. Soil Survey Instrument. Sunlight、 moisture、 PH value、 temperature.


The added B stands for black, although there is absolutely no indication on the camera about this. Product category : Environmental measurement. Measuring soil. V cene: prístroj a 9V batéria.


Free delivery and returns on eligible orders. Bu mağaza, siparişleri en fazla iş günü içinde gönderdi. Place of Origin: Made in china. Brand Name: HEDAO. Model Number: KC - 300B. Aqualine TS- 300B v obchodech na Zboží. Srovnejte ceny, přečtěte si recenze, najděte podobné produkty a příslušenství. Aviation Photos - Searchthat match your search criteria. Harley Benton HB- 300B Bundle. Technické parametre.


Destek bilişim adana

Telefonumda yazılımsal problem olduğu bariz anlaşılan bir sorunla karşılaştım. Samsung, ZTE ve Creative Yetkili servisi. Kategorilerde bulunan: elektronik eşya mağazası.


Anka KBilişim Teknolojileri San. Adres: Reşatbey Mah.

Harita üzerinde. Destek bilişim, elektronik eşya mağazası. Logo Yazılım Ürünleri Yetkili Satış ve Hizmet Noktası.


Ama istanbuldakine saglam gonderiyosun sana adaptorunu gondermeyi unutup geri gonderiyolar. Bi haftada onun. Emek mahallesi, Ordu.


Logo bayi, logo destek, logo servisi, logo gologo tigerbordro plus, logo crm, logo eflow ürünleri satışı, destek ve logo hizmeti vermektedir.

ABİLGİSAYAR TİC. Adana Seyhan İlçe Belediyesi. Apsiyon Bilişim Sis. Yenibiriste herkese göre iş var! BAŞARI MOBILE BİLİŞİM ÜRÜNLERİ VE HİZMETLERİ A. Yardım için buradayız. Yüz yüze destek ile ilgili yardım ve ipuçları. Yaygın sorunlara çözüm bulmak için, lütfen ücretsiz self servis yardım destek hizmetlerimizi ziyaret. Idepa IdeaCentre.


Trabzon borusan

Adnan Kahveci Blv. AKÇAYLAR DEMİR ÇELİK. ToplulukTümünü Gör. Highlights info row image. CommunitySee All. Trabzon Dinamik Grup Oto.

Otomotiv alanında supap. Güney Yanyol Cad. BORUSAN MAKİNE - BORUSAN MAKİNA SERVİS VE TİC. Akoluk Küme Evleri No :8. Adres : Anadolu Caddesi. YeÅŸilbayır Mah. Akdeniz Bulvarı. Nisan Mahallesi, Yunus Emre.

DELIKLITAS MEVKII NO: 153. FİRMA ADI, İL, MARKALAR, TELEFON. BLACK SEA GROUP. BUMERANG LOJİSTİK. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ. BU FiRMANIN ÜYELİĞİ AKTİF DEĞİLDİR. TRABZON MÜŞTERİ MERKEZİ. Firuzköy Bulvarı No: 21. Başkent, Tok Sokak, Ankara. Konya Motorlu Araçla. Related Searches. Borusan Oto, Ataşehir. Mediterranean And South Eastern Anatolia Sales Office Reşatbey Mah. Aytaç Biter, TC2T.


18 Ekim 2019 Cuma

Ne kadar elektrik harcar hesaplama

Ne kadar elektrik harcar hesaplama

Avantajlı tarifeler hakkında. Wh elektrik için ödediğiniz ücreti girin. Motor Verimi (%), 72. Elektrik günlük ya da haftalık kaç saat açık.


Saatte harcanan güç (kWh), 1. Hangi elektrikli cihaz kaç kWh harcar ? Ortalama bir buzdolabı (derin donduruculu) aylık 67. Buzdolabı ayda ne kadar enerji harcar ? ELEKTRİK SARFİYATINI HESAPLAMA TABLOSU (4. sayfa).


Watt olsa satte. Evet arkadaşlar bu videoda elektrik tüketim hesaplama yani elektrik faturası hesaplamayı gösterdim ev. Fakat dahil etmeniz gereken tutarlar.


Bu örnekten yola çıkarak bir elektrik süpürgesinin saatte yaktığı elektriği hesaplamaya çalışalım. Aylık Aydınlatma Maliyeti. Yıllık Aydınlatma Maliyeti, : TL. Ancak elektrik faturalarımız kilowatt olarak.


Tüketimi, : kwh. Evim İçin Hemen Hesapla. Tasarruflu Ampul W. Eğer motoru tam yukte. Arkadaşlar bu sistem çok fazla elektrik harcar mı?