11 Eylül 2018 Salı

Jel akü bakımı

Sulu akülerin aksine jel akünün fazladan uygulanacak herhangi bir bakıma ihtiyacı yoktur. Ancak bu yazımızda sulu. Akünün içerisine su veya başka bir. Kuru akü çeşitleri arasında yer alan jel akü, içerisindeki jöle veya jel kıvamında olan elektrolit bulunan akülere jel akü denir.


Motosiklet jel aküleri, örn.

ABS gibi özel donanım olan motosikletler için uygundur. DEEP CYCLE GEL AKÜ. Yeni cam keçe teknolojisinin kullanıldığı bu akünün. Kuru akülerin bir çeşidi olan içerinde jel kıvamında elektrolit kapsayan akülere jel akü denir.


Powersports - akü değiştirme. Bakım ve Depolama. Aracınızın aküsü hakkında tüm bilgilere ve akünüzün bakımı hakkında önemli detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.


Akü ve kutuplarını temiz.

Aküler hakkında bilgi için bu. JEL ve AGM ürünlerinin en geniş. Kış mevsimine girmeden önce aküyü mutlaka bakım yaptırıp, mevsim değişikliğine hazırlamak akü. EMNİYET TEDBİRLERİNİ YERİNE GETİRİN Ca-Ca bakım gerektirmeyen sulu şarjlı akümülatörler ay, Hibrit aküler ay şarjını kaybetmeden depolanabilir.


Lityum İyon akülerde yine az bakım gerektirir fakat büyük kapasitelerde fiyatın aşırı artması. Yeniden şarj edildiğinde ise tam kapasite ile çalışır.


Sızdırmazlık tekniği ise sağlam ve emniyetlidir. Bu sayede bakıma. Jel elektrolit. Unutmayın akü kurşun ve asitten oluşuyor gerekirse bu işlemi balkon. Ve şarj olayı tamamdır. Sulu aküler, bakım gerektirmesi nedeniyle bakımlı aküler olarak da adlandırılan akü. Aküde ilk kontrol edilecek nokta akü kutup başı bölgesidir. Eğer kutup başında oksitlenme varsa sıcak su yardımıyla kutup başları temizlenmelidir.


Akünüzün bakımıyla ilgili çok önemli bilgiler taşıyan bu Kullanıcı Kılavuzu. VRLA aküler ömür boyu bakım gerektirmez.


Son olarak Fotovoltaik(güneş paneli) sistemlerinde enerji kullanım alışkanlıkları ve sistem kullanım ömrünü maksimize edebilmek için endüstriyel tip bakımlı aküler.

Solar akülerin genel özellikleri şu şekilde açıklamak mümkündür. Uzun Kullanım Ömrü. Ama pratikte, bakımlı yani tapalı akülerin bakımla birlikte çok. Günümüzde jel aküler, kuru akü türünde en sık tercih edilen seçenektir.


H- Taksi Aküsü Nedir? Taksiler ya da düzenli olarak hareket halinde olup sık sık dur -kalk. Kurşun-asit akülerin geldiği bugünkü teknolojik seviye itibariyle yeni nesil bazı AGM aküler her bakımdan JEL akülerden daha üstün duruma gelmiştir.


Kutup başlarında oksitlenme. Aşağıdaki görselde jel akü ve sulu akülerin deriz deşarj grafiğine bakınız.


Akü, kuru akü, jel akü, traksiyoner akü, stasyoner akü ve akü bağlantı şekilleri ile akü teknolojileri hakkında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.