13 Eylül 2018 Perşembe

Araç yağ değişimi kaç yılda yapılır

Böylelikle aracın sahip olacağı performans yükseltilebilir. Ayrıca değişim yapılan iklim durumuna göre de motor yağı seçimi yapılır. Soğuk mevsimlerde sentetik. Motorlu Araçlar Dünyası.


Dahası, piston yuvalarının alabileceğinden fazla.

Kullanıcı kılavuzu, normal sürüş koşullarında tercih etmeniz gereken yağ derecesini ve yağ değişimi yapmadan aracınızı kaç km kullanabileceğinizi de belirtir. Bu konuda yapılan bir hatanın aracınızın motoruna ciddi hasarlar verebileceğini unutmayın. Kullanılmış araba yağı, geri dönüşüm merkezi veya. Belirli aralıklarla yapılan yağ değişimi kadar motor yağı filtresi değişimi de motorun sorunsuz çalışması ve.


Aracınızın özelliği, yakıt türü, motor hacmi, motor yapısı ve üretim yılı. Türkiye de kac para Gaz doldurmasi ? Arabanızın motoru diğer tüm makineler gibibir.


Zamanla ve kullanımla, motor yıpranır.

Metal parçalar sürtünmeden zarar görür, ayrıca sürtünmenin. Bu nedenle yağ değişimi önemlidir. Bu değişimler belirli periyotlar halinde yapılır.


Yağın belli bir kullanım ömrü vardır. Bu da genelde kilometreye. Merhaba arkadaşlar hepimizin kafasında hep bu yağ değişimi konusudur.


O kadar teknoloji kullanılarak yapılan bir ürün sadece yıl doldu diye. Evde bile zeytin yağını kaç kez kullanan bir millet olarak bu araçlar da bir yıllık yağ değişimi. Kilometre olarak dolmasa bile her yıl mutlaka yağ değişimi yapılmalıdır. Yukarıda yazdığımız bu limitler en üst limitlerdir.


Ancak motor yağının. Audi TT kullanıcısı ise bu durumu pek de ciddiye almamış. Aracın yağı zaman içerisinde sağlığını kaybedecek ve kilometreler yapılmamamış olsa bile yağ değişimin yapılması gerekmektedir. Multijet araçlarda her 10.


E6D motor tipinde bir. Vakum değişikliğinden sonra, normal yağ değişimi daha önce yapılmalıdır. Periyodik araç bakımında yapılan kontroller nelerdir?

Kaç kilometre sonra. Araç performansı, aracın kullanım ömrü ve sürüş güvenliği açısından olduğu. Bu sebepten yılda kere yağ değişimi gerekliydi. Yağ ve yağ filtresi.


Günümüzde yıl boyu dayanma gücüne sahip olan çok alan kullanım yağları uygulanmaktadır. Bakım sırasında filtre ve yağ değişimi yapılmalıdır. Aracınızın enjektör pompasının tüm ayarlarının fabrikamız tarafından yapılmış ve mühürlenmiş olmasına dikkat edin. Otomatik araçlar için şanzıman yağı kontrol edilmeli, gerekli görülürse değişim yapılmalıdır.


Otomatik şanzıman sisteminin kontrolünün yetkili KIA servisi. Kontroller sonucu yapılacak değişim işlemleri ek ücrete tabidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.