8 Kasım 2016 Salı

Evde rutubet neden olur

Bu videoda bimetal termometrenin nasıl çalıştığı anlatılmaktadır. Metal termometreler ile. WSS serisi bimetal termometre, çarpışma. Hüsamettin BULUT. BİMETAL TERMOMETRELER.

Endüstride bimetallar. Elektronik termometre özellikleri b iyi kullanılır. Vücut ısısını ölçme yöntemleri. YAPISAL ÖZELLİK. KULLANIM ÖZELLİKLERİ.


Malzemelerin sayılan özellikleri kullanılarak sıvılı, katı ve gazlı termometreler. Cam hazneli termometreler sıcaklıkla genleşerek hacmi büyüyen.


Ucuz, küçük boyutlu, dayanıklı ve özellikleri.

Ama aralarında en hızlı ölçebilen termometredir. Yüksek sıcaklıklarda civa düşük sıcaklıklarda alkol kullanılır. Alkollü (renklendirilmiş) ve civalı termometrelerdir.


Civanın kaynama sıcaklığı. Günlük kullanımda en çok sıvılı termometreler, bunların içindeyse cıvalı termometreler tercih edilir. Uygulama Alanları. Yiyecek, İçecek, Farmatik, Kimya, Petrokimya.


Temas direncinin etkisini en aza indirim ve yoğun kullanım. Yüksek kaliteli termometre, özellikle proses endüstrisinin gereksinimlerine. Herhangi bir yöntem ve herhangi bir temas termometresi kullanımı ile, cihazların kendilerinin hijyen ve dezenfeksiyon kurallarına uyun. Sıcaklık Elemanı.


Kullanım alanları genellikle iklimlendirme cihazlarıdır. Termometre Genel Özellikleri. Ayrıca cıvalı termometrelerde, civanın donma noktası olan -39°C nin altındaki sıcaklıklar okunamaz.


SABİT HACİMLİ GAZLI TERMOMETRELER VE MUTLAK. Dijital termometrenin doğru sıcaklığı güvenilir şekilde göstermesi ve bu nedenle çeşitli alanlarda kullanıma uygun olması iyidir.


Gastronomide veya gıda.

Cıvalı ve alkollü termometreler ile ölçülemeyen sıcaklık derecelerini ölçmek için metal (madeni) termometreler kullanılır. HASSASİYET SINIFI.


Cıvalı termometreler uzun yıllar boyunca en çok kullanılan ateş ölçerler arasında yer almıştır. Bimetal teller sıcaklık kontrolü için de kullanılırlar. Değişik iki metalli sıcaklık ölçer.


Paslanmaz Çeliği aşındırıcı olmayan sıvı ve gazların sıcaklık. CIVALI TERMOMETRE. Otomatik sıcaklık kontrolü gerektiren kullanım yerleri için, elektrik kontaklı. Bireysel Konutlar.


Portatif termokupllar çok çeşitli alanlarda geniş uygulama imkanına sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.